مرگ تدریجی با مصرف شكر
آیا مصرف شکر ذره ذره ما را می کشد ؟
بسیاری از افراد معتقدند ، مصرف متعادل شکر مضر نیست ، ولی این پنداشت از زمانی که بشر شکر را به رژیم غذایی اش افزود ، جای بحث و گفتگو را باز گذاشته است .به گزارش روزنامه وال استریت جورنال ، افرادی که با مصرف شکر از هر نوع ، از شکرهای کریستال شده که در چای و قهوه می ریزیم تا شربت فروکتوز ذرت مخالف هستند . همچنان به عموم هشدار می دهند که شکر دلیل اصلی خیلی از بیماری ها ، بخصوص یکی از دلایل اساسی بیماری مقاومت به انسولین است و اگر حق با این افراد باشد ، شکر نقش اصلی در چاقی زیاد از حد در بیماری دیابت دارد ، که هر دو خطر ابتلا به بیماری های مزمن مثل بیماری قلبی را بالا می برند .
این بحث جدیدی نیست ، مصرف شکر در غرب از اوسط قرن نوزده میلادی با افزایش صنایع تولید آب نبات و شکلات و بستنی افزایش ناگهانی داشت .انواع نوشابه های شیرین مثل روت بیر ، داکترپپر ، کوکا کولا و پپسی از سالهای 1880 وارد بازار شد . در سالهای 1920 ممنوعیت الکل در آمریکا باعث شد که مردم از الکل به شکر روی آورند و همین امر موجب افزایش فروش شکر و غذاها و نوشیدنی های شکر دار در کشور شد .پزشکان مصرف شکر را دلیل بسیاری از بیماریها می دانند از جمله روماتیسم ، سنگ کیسه صفرا ، زرد ی و سرطان . آنها می گویند دیابت و مرگ و میر حاصل از آن که در طول سالهای 1850 تقریبا وجود نداشت ، بعد از جنگ داخلی آمریکا رایج تر شد .
آمدن یخچال های ارزان به بازار به مردم آمریکا فرصت این را داد تا نوشابه های شکر دارد را به مقدار زیاد در خانه انبار کنند و بعد از جنگ جهانی دوم آمدن شربت و عصاره متمرکز شده ، آب میوه شیرین را یکی از لازمه های صبحانه مردم آمریکا کرد و در سالهای 1960 صبحانه های شکر دار مثل انواع غلات فرایند شده با شکر اضافه ، از قبیل کورن فلکس و رایس کریسپی ، و شیرینی (پاپ تارت های مربا دار)جای صبحانه کودکان را گرفت و یکی از ترکیب های نهایی در شیرین کردن رژیم غذایی مردم آمریکا ، شربت فروکتوز ذرت در سالهای 1970 بود ، که تا سال 1999 مصرف سالانه این ماده شیرین ، برای هر نفر به 150 پوند ، معادل چیزی بیش از 68 کیلوگرم رسید .
صنایع تولید شکر به دفاع از خود می گویند : مصرف شکر نمی تواند تنها دلیل چاقی باشد ، چون کالری ، کالری است و فرقی بین کالری حاصل از خوردن یک استیک ، یا میوه یا غذای دیگر با کالری حاصل از خوردن شکر وجود ندارد . ولی این ادعا حقیقت ندارد . نتایج یک سری پژوهش که در سالهای 1960 میلادی در بریتانیا روی حیوانات و انسانها شد پیشنهاد کرد که ترکیب شیمیایی خاص شکر مسئول بوجود آمدن مجموعه ای از شرایط شیمیایی غیر طبیعی در بدن است که امروزه به سندروم متابولیک یا نشانگان سوخت و سازی شناخته می شود .
در بین این شرایط می توان به مقاومت به انسولین ، چاقی و تمرکز چربی در ناحیه مرکزی بدن ، یعنی شکم و دور کمر اشاره کرد .مقاومت به انسولین شرایطی است که در آن سلولهای بدن پاسخ مناسبی به انسولین نمی دهند و در جذب گلوکز دچار اختلال می شوند و در نهایت منجر به بالا رفتن قند خون در بدن ، چاقی و ابتلای یک فرد به بیماری دیابت نوع دوم می شود .دیابت نوع دو ارتباط نزدیکی با بیماری های دیگر از جمله بیماری قلبی و حتی آلزایمر دارد . بنابه مطالعاتی که در دانشگاه آلابامای آمریکا روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده ، علائم بیماری آلزایمر در موشهایی که به آنها آب قند داده شده بالاتر از موشهایی است که تنها آب خالی نوشیده اند.
مطالعات زیادی نیز بر روی ارتباط شکر و سرطان ، همچنان در دست انجام است که با وجود اینکه ارتباط مستقیمی بین مصرف شکر و سرطان ممکن است نباشد ولی برخی پژوهشگران معتقدند بالارفتن میزان انسولین در بدن با مصرف زیاد شکر ممکن است روی رشد سلولهای سرطانی تاثیر داشته باشد . ده بیماری در آمریکا از اولین عوامل مرگ و میر به حساب می آیند که آمار نشان می دهد بیماریهای قلبی ، سرطان ، آلزایمر و دیابت که بی ارتباط به مصرف شکر نیستند هم ، جزو این بیماری ها محسوب می شوند .
آدرس : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین یوسف آباد و چهلستون ، ساختمان پزشکان سبز ، طبقه دوم
تلفن : 88722038 (021)نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .